Balzamikový ocet 250ml/500 ml

Kód: 3432/250 3432/500 Zvolte variantu
39 Kč 63 Kč od 39 Kč
Skladem, odesíláme obratem Skladem, odesíláme obratem Zvolte variantu
Objem

Sladký i kyselý, chuťově bohatý a přitom jemný – takový je balzamikový ocet, vyrovnané spojení vůní a chutí, jedna ze základních ingrediencí italské kuchyně.

Více informací níže.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Balzámový ocet či balsamico (italsky aceto balsamico) je kulinářská kořenicí přísada pocházející z Itálie. Jedná se o vinný ocet vyráběný ze zahušťovaného moštu vinných hroznů odrůdy Trebbiano. Svoji nasládlou kořenitou chuť získává až po několikaletém zrání v sudech.

Tipy na použití:
• Balzamikovým octem zastříkněte jahody nebo broskve, posypte je trochou hnědého cukru a dejte na chvilku pod gril.
• Skvěle dochutí grilovanou nebo pečenou zeleninu – brambory, cukety, lilek, papriky, chřest a čekanku.
• Zajímavě osvěží jemné krémové dezerty – panna cottu, vanilkovou zmrzlinu a zabaglione.
• V mističce smíchejte kvalitní olivový olej a trochu balzamika a do směsi namáčejte kousky čerstvého bílého chleba.
 
Objem: 250 ml/ 500 ml

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: