Kešu ořechy natural 1kg

Kód: 5875
379 Kč
Skladem, odesíláme obratem

Kešu ořechy mají lehce nasládlou a jemnou delikátní chuť. Dají se využít v klasických sladkých receptech, ale i v exotických pokrmech. Pro lepší stravitelnost je můžete namáčet i pražit. Jejich rozmixováním získáte navíc další širokou škálu použití.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Využití:
  • ořechové máslo - opražené ořechy rozmixujte, máslo můžete nechat neutrální a zahušťovat s ním třeba omáčky, také ho můžete osladit sirupem a namazat ho na pečivo
  • cukroví - rozmixované kešu ořechy smíchejte s rozmixovaným sušeným ovocem a třeba karobem a uválejte kuličky, které následně obalte ve strouhaném kokosu
  • zmrzlina - nahrubo nasekané ořechy, mražené banány, med a smetana udělají dohromady výbornou zmrzlinu, stačí společně rozmixovat a následně zamrazit
  • pesto - v mixéru promíchejte bazalku, česnek, špetku soli, olej a kešu oříšky
  • polévky - nahrubo nasekané ořechy jsou vhodné k ozdobení hustých polévek na talíři
  • snídaně - kešu oříšky můžete obohatit vaše oblíbené snídaňové müsli nebo kaši
  • asijská kuchyně - ať už připravujete asijské nudle s tofu, smaženou rýži nebo curry, s kešu ořechy určitě neuděláte chybu, když je do svého receptu přidáte
  • dezerty - studené nebo pečené, ořechy se výborně hodí do těst, krémů nebo s nimi hotové pokrmy jednoduše posypte
  • rizoto, kuskus - předem namočené oříšky nasekejte a přidejte do zeleninového rizota nebo kuskusu
  • saláty - ovocné i zeleninové saláty jsou ideálními kandidáty pro přidání kešu ořechů
  • pomazánky - namočené ořechy rozmixujte s luštěninami nebo zeleninou, kešu dobře chutnají například s mrkví
  • nápoje - kešu ve formě másla obohatí i klasické smoothie
 
Chuť ořechu je sladší a méně intenzivnější než třeba u arašídů nebo vlašských ořechů. Hodí se tak do jídel, kde chcete mít jen jemný náznak oříškové chutě.
Aby byly oříšky ještě lahodnější, můžete je namáčet. Kešu stačí ve vodě 2 hodiny a jsou o poznání chutnější, téměř jako čerstvě vyloupané. Pokud zrovna nemáte tolik času, i pár desítek minut zajistí lepší stravitelnost ořechů. Namáčené ořechy vždy po vylití vody nadále skladujte už pouze jen v lednici.
Další možnou úpravou je pražení. Do předehřáté trouby na 180 °C dejte plech s rozloženými oříšky a pražte 5- 15 minut. Během této doby je občas promíchejte. I pražení výrazně zvyšuje stravitelnost, ale chuti kešu naopak přidá na intenzitě.
 
Kešu ořechy rostou na 12 metrů vysokém stromě s názvem ledvinovník západní. Pěstuje se v oblasti tropů a pochází z Brazílie. Plodu stromu se říká "kešu jablko" a nacházejí se v něm jedlé nažky, které známe právě jako ořechy kešu.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: