BIO kypřící prášek do pečiva bezfosfátový, bezlepkový 12 g

Kód: 352
7 Kč
Skladem, odesíláme obratem

Výborný pomocník při pečení, vaše těsto bude odlehčené a nadýchané. Pomůže vám připravit skvělé bábovky, muffiny nebo sušenky. Prášek do pečiva Amylon neobsahuje fosfáty. Nakypření zajistí vinný kámen a jedlá soda.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Tipy:
 
  • Kypřicí prášek Amylon má tendenci kypřit už při pokojové teplotě na rozdíl od obyčejného prášku. Proto se doporučuje dávat těsto do trouby co nejrychleji po zapracování prášku.
  • Kypří o něco méně. Použijte 1,5 sáčku tam, kde byste jinak dali 1 sáček obyčejného. Nebo použijte jen 1 sáček a přidejte malou lžičku jedlé sody
  • Prášek do pečiva Amylon má úplně neutrální chuť. Když si na něj zvyknete, poznáte, když se použije konvenční prášek.
 
Kypření vytváří v těstu bublinky vzduchu, tím je těsto odlehčené a nabyde na objemu. Jde toho docílit dvěma způsoby – biologickým (droždí) nebo chemickým (bublinky vzniknou chemickou reakcí kyselin a zásad).
 
Rozdíl bezfosfátového a fosfátového prášku:
  • běžný kypřicí prášek
      - kyselou složkou je fosforečná sůl (také obsažená v tavených sýrech nebo práškových směsích na výrobu nápojů)
  • kypřicí prášek bez fosfátů
      - kyselou složkou je vinný kámen (vinnan draselný), vysráží se ve formě krystalků ve vinných sudech
      - zásaditou složkou je jedlá soda
      - dále obsahuje jenom kukuřičný škrob v biokvalitě
 
Složení: Kukuřičný škrob*, kypřící látky: vinany draselné, uhličitany sodné. Může obsahovat stopy mléka a vajec. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
 
Hmotnost: 12 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: