BIO kypřící prášek do perníku bezfosfátový, bezlepkový 18 g

Kód: 355
14 Kč
Skladem, odesíláme obratem
Můžeme doručit do:
21.1.2019

Výborný pomocník při pečení perníku, vaše těsto bude odlehčené a nadýchané. Prášek do perníku Amylon neobsahuje fosfáty. Nakypření zajistí vinný kámen a jedlá soda.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Tipy:

  • Kypřicí prášek Amylon má tendenci kypřit už při pokojové teplotě na rozdíl od obyčejného prášku. Proto se doporučuje dávat těsto do trouby co nejrychleji po zapracování prášku.
  • Prášek do pečiva Amylon má úplně neutrální chuť. Když si na něj zvyknete, poznáte, když se použije konvenční prášek.

 

Kypření vytváří v těstu bublinky vzduchu, tím je těsto odlehčené a nabyde na objemu. Jde toho docílit dvěma způsoby – biologickým (droždí) nebo chemickým (bublinky vzniknou chemickou reakcí kyselin a zásad).

Rozdíl bezfosfátového a fosfátového prášku:

  • běžný kypřicí prášek
      - kyselou složkou je fosforečná sůl (také obsažená v tavených sýrech nebo práškových směsích na výrobu nápojů)
  • kypřicí prášek bez fosfátů
      - kyselou složkou je vinný kámen (vinnan draselný), vysráží se ve formě krystalků ve vinných sudech
      - zásaditou složkou je jedlá soda
      - dále obsahuje jenom kukuřičný škrob v biokvalitě

 

Složení: Kukuřičný škrob*, kypřící látky: vinyny draselné, uhličitany sodné, perníkové koření* (skořice Cassia*, hřebíček*, anýz*, kardamon*, koriandr*). *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Hmotnost: 18 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: