Sůl himalájská černá Kala Namak 500 g

Kód: 2395
43 Kč
Skladem, odesíláme obratem

Nerafinovaná přírodní krystalická sůl. Vhodná jako zdravá náhrada kuchyňské soli při přípravě jídel, do koupele, k detoxikaci, k hojení ran.

Více informací níže.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Černá himalájská sůl - Kala Namak (Black Himalayan Salt) je přírodní vulkanická sůl z oblasti indického Himálaje. Je vhodná např. pro terapeutické koupele. Tato výjimečná sůl má červeno-šedou barvu a typický zápach a nezaměnitelnou chuť, díky vysokému obsahu železa a sirných sloučenin. Je zvláště vhodná pro sirné koupele indikované při kožních problémech a onemocnění kloubů.

Podle tradiční indické ajurvédské medicíny má černá sůl mnoho terapeutických vlastností. Pomáhá při trávení a čištění střev, dále při nadýmání a pálení žáhy. Je vhodná pro lidi s vysokým krevním tlakem, protože neobsahuje tolik sodíku a nezvyšuje obsah sodíku v krvi. Je vhodná pro lidi, kteří dávají přednost nesolené stravě. Má také omlazující účinky, neboť napomáhá trávení a zlepšuje zrak.

Vegani oceňují černou sůl pro její vaječnou chuť. Používá se například jako koření do tofu, aby napodobila vaječný salát. Nelze ji zaměnit za běžnou sůl díky její specifické chuti.

Výhody černé soli
- Napomáhá při plynatosti a pálení žáhy.
- Pomáhá při trávení a čištění střev.
- Zlepšuje zrak.
- Pomáhá ke snížení vysokého krevního tlaku.
 
Použití
Černá sůl se rozsáhle používá v indické kuchyni jako přísada do salátů, kterým se říká chaat, do čatni, rajt, pickles a mnoho dalších pochoutek. Například Chaat masala, indická kořenící směs, závisí na černé soli pro svou typickou vůni a chuť. Protože se považuje za chladící koření, používá se do chladivých letních nápojů jako např. slavného kmínem ovoněného Jal Jeera. Posypte jemně černou solí plátek jablka nebo banánu a užijte si neobvyklé chuti.
 
Hmotnost: 500 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: