BIO kakaové boby nepražené drcené 100g

Kód: 4852
62 Kč
Skladem, odesíláme obratem

Kakaové boby se výborně hodí do instantních kaší, müsly směsí, můžete přidat do pečení, desertů i do exotických hlavních jídel. S pomocí kakaových bobů si také můžete vyrobit kvalitní domácí čokoládu. Nepražené syrové čisté kakao je ta nejčokoládovější čokoláda na světě, prostě ta pravá čokoláda! Chuť některých hořkých černých čokolád se velmi blíží k chuti nepražených kakaových bobů, jelikož některé hořké čokolády obsahují velmi vysoké procento kakaa. V syrové podobě si kakao zachovává velké množství hodnotných výživných látek a navíc chutná úchvatně.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Nejlepší cestou jak využít výživných hodnot kakaa, a že jich není málo, je konzumovat ho v té nejčistší podobě, v podobě nepražených kakaových bobů.

Pravé kakao se řadí mezi tzv. suporpotraviny. Obsahuje přibližně 300 chemicky identifikovatelných látek, což z něj činí jednu z nejkomplexnějších potravin planety.

Kakaové boby jsou sušené plody kakaovníku, který pochází z tropické oblasti Jižní Ameriky, kde byl pěstován již v 5. století. Díky Španělům se kakaové boby dostaly do Evropy a už v 16. století se staly oblíbenou surovinou.

Kakové boby jsou 100% kakao, takže jich nikdy nespotřebujete tolik, jako běžně dostupného obyčejné čokolády. Pro zahnání hladu se dají jíst i samotné. Rychle zasytí a vy tak můžete odehnat chuť na sladké. Při prvním ochutnání je jejich chuť silně hořká, což vás může překvapit. Při dalších soustech si ale tuto nezvyklou chuť snadno oblíbíte.

Masově produkovaná "čokoláda" vzniká pražením, zkapalňováním, mletím a následným smícháním kakaových bobů s rafinovaným cukrem, aditivy, mléčnými prášky, hydrogenovanými tuky, konzervanty a jinými dodatky až původních hodnot nezbývá prakticky nic. Naopak, díky cukru a aditivům vzniká mnoho prázdných kalorií a psychických závislostí.

Dejte si nepražené syrové kakaové boby – jsou zdravé!

Složení: kakaové boby drcené*. *produkt kontrolovaného ekologického hospodářství. Může obsahovat stopy lepku.

Zemědělská produkce Peru

Hmotnost: 100 g

Využití:

  • na posypání – boby posypte hotové moučníky, ovocné saláty nebo si je přidejte do oblíbené kaše či jogurtu
  • domácí čokoláda – na přípravu domácí čokolády budete potřebovat jen boby a třtinový cukr, kakaové boby 5 minut opražte na pánvi, ještě teplé je dejte do mixéru a mixujte, přidejte cukr a mixujte, dokud se neuvolní kakaové máslo a směs nezíská hladkou konzistenci, na plech čokoládu vylijte do požadovaného tvaru, nakonec můžete ještě teplou čokoládu posypat třeba oříšky nebo sušeným ovocem
  • nápoje – boby se dají při mixování přidat i do smoothie
  • omáčky – rozmixované a krátce opražené kakaové boby můžete použít pro výrobu slané omáčky, její základ tvoří osmažená cibulka, česnek, tymián a chilli, poté se přidává čokoláda a nakonec vývar, vše provařte 7 minut a dochuťte solí a pepřem
  • mexická kuchyně – v mexických receptech se čokoláda z bobů hojně využívá i ve slaných pokrmech, přidává se většinou v malých dávkách společně s kořením
  • dezerty – rozmixované boby můžete využít ve vašich klasických sladkých receptech místo běžného kakaa

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: