Lyofilizované (mrazem sušené) jahody 20g

Kód: 5103
48 Kč
Skladem, odesíláme obratem

Lyofilizace je proces sušení ovoce mrazem. Ovoce je nejdříve prudce zmraženo a následně sušeno při nižším tlaku, kde se voda z ovoce mění v páru a ovoce si tak zachovává svou přirozenou strukturu, barvu, vůni a především nutriční hodnotu včetně všech vitamínů a minerálů obsažených v čerstvém ovoci. Prostě vše, co je v čerstvém ovoci najdete i v lyofilizovaném.

Nenechte se zmást ani nízkou gramáží. Na výrobu 100 g lyofilizovaného ovoce je totiž třeba okolo 1 kg ovoce čerstvého.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Lyofilizované ne­boli mrazem sušené ovoce neztrácí svou lákavou barvu, chuť ani vůni a v maximální míře jsou v něm zachovány i vitaminy a minerály. Navíc není doslazováno, takže se jedná o opravdovou přírodní pochoutku.
 
Vytvořte si křupavé a voňavé domácí müsli.
 
Při výrobě oblíbené snídaně či svačinky se meze nekladou. Můžete si tak připravovat stále nové kombinace. Uvidíte, že se do domácího müsli zamilujete.
 
Základní ingredience:
  • sáček ovesných vloček
  • pár kapek rostlinného oleje
  • několik lžic medu
  • třtinový cukr (není nutné)
Přísady na dochucení:
  • ovoce sušené mrazem
  • oříšky, semínka, kokos
  • klasické sušené ovoce (rozinky, meruňky, švestky, jablka, brusinky…)
  • kousky hořké čokolády (ideálně 70 % kakaa a více)
  • kakaové boby (celé nebo drcené)

Na větší plech nasypte ovesné vločky. Zakápněte troškou oleje a přidejte 2 – 3 lžíce medu. Dále přidejte dle chuti ořechy, semínka, kokos a pečte v troubě při 140°C zhruba 1 hodinu. Občas směs promíchejte a dejte pozor, nesmí hnědnout! Troubu po upečení vypněte a müsli nechte vychladnout. Ovoce sušené mrazem nebo omyté sušené ovoce (můžete jej nakrájet na kostičky nebo nechat celé) přidejte a promíchejte. Pamatujte, že ovoce se nesmí péct, zhořklo by.

Balení: 20g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: