Čirok bílý 1 kg
Kód: 4113Detailní popis produktu
Tipy na recepty:
Čirok se zelím a rýží
Budeme potřebovat 200 g čiroku, 100 g dlouhozrnné rýže, 1/2 hlávky bílého zelí, 1 cibule, 2 stroužky česneku, olej, sůl a pepř.
Čirok na několik hodin namočíme a poté ho v čisté vodě uvaříme doměkka (cca 50 minut). Rýži propláchneme a uvaříme tak, jak jsme zvyklí. Na trošce oleje zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájené zelí, podlijeme trochou vody a pod pokličkou 15 minut podusíme
Poté smícháme uvařený čirok s rýží a zelím, osolíme, opepříme, vmícháme prolisovaný česnek a společně ještě 5 minut prohřejeme. Poté necháme pod pokličkou dojít a propojit chutě.
Čirok s kapustou, kešu ořechy a rozinkami
Budeme potřebovat 200 g čiroku, čtvrt hlávky kapusty, 2 lžíce rozinek, 2 lžíce kešu ořechů, sůl, chilli, olej.
Čirok na několik hodin namočíme a poté ho v čisté vodě uvaříme doměkka (cca 50 minut). Kapustu nakrájíme na kostičky, zakápneme olejem, zalijeme několika lžícemi vody a pod pokličkou dusíme asi 15 minut. Uvařený čirok scedíme, vmícháme kapustu, rozinky a ořechy, sůl a chilli koření podle chuti a společně za občasného zamíchání ještě krátce prohřejeme, aby se propojily chutě.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení