Jáhlová mouka 400g
Kód: 3951Detailní popis produktu
Jahelná mouka je vhodná pro zahušťování. Peče se z ní výborné pečivo, placky i nejrůznější sladké sušenky. Ve svém základu je bohatá na fosfor a železo, obsahuje dost vlákniny.
Největší problémy dělá hospodyňkám zpracování bezlepkové mouky pro úpravu pečením, a proto přinášíme několik užitečných rad.
- Bezlepková mouka – vyrobená pouze z jednoho druhu komodity se zpracovává obtížněji. Doporučujeme používat bezlepkové směsi, které se skládají z několika druhů bezlepkové mouky. Práce s nimi je o něco lehčí.
- Bezlepková mouka potřebuje ke zpracování více vody. S tímto faktem je třeba počítat ještě před zahájením práce s bezlepkovou moukou.
- Bezlepková mouka je těžší, a proto je pro odlehčení nutné použít dvojitou dávku prášku do pečiva.
-
Těsto z bezlepkové mouky a výrobky z ní se více drolí. Obecně jsou křehčí. Pro větší odolnost se doporučuje přidávat do mouky menší množství medu, jogurtu, ořechů či oleje. Pevnost lze podpořit i vajíčkem.
Hmotnost: 400g/1kg
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení