Para ořechy 100g

Kód: 5963
46 Kč
Skladem, odesíláme obratem

Čerstvé ořechy jsou krémově bílé a mají sladkou chuť. Dají se jíst samotné nebo je můžete zakomponovat do sladkých i slaných pokrmů. Ořechy je možné pražit, namáčet a dokonce i nakládat.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Využití:
  • pochutina - ořechy jsou výtečné i jen tak samotné, můžete je třeba servírovat k horkému nápoji, když máte návštěvu
  • dezerty - studené nebo pečené, ořechy se výborně hodí do těst, krémů nebo s nimi hotové pokrmy jednoduše posypte
  • cukroví - ořechy můžete obalit v rozpuštěné čokoládě nebo je rozdrtit a udělat si ořechové kuličky třeba s rozmixovanými datlemi, karobem, kokosem a dalšími ořechy
  • smoothie - nebojte se přidat para při přípravě vašeho oblíbeného smoothie
  • zmrzlina - nahrubo nasekané ořechy, mražené banány, med a smetana udělají dohromady výbornou zmrzlinu, stačí společně rozmixovat
  • polévky - nahrubo nasekané ořechy jsou vhodné k ozdobení polévek na talíři
  • snídaně - oříšky můžete obohatit vaše oblíbené snídaňové müsli nebo kaši
  • saláty - ovocné i zeleninové saláty jsou ideálními kandidáty pro přidání ořechů
  • pomazánky - ořechy rozmixujte s luštěninami, tofu, semínky nebo zeleninou
  • rizoto, kuskus - oříšky nasekejte a přidejte do zeleninového rizota nebo kuskusu
  • nakládání - para můžete i naložit, do zavařovačky dáte ořechy, pepř, olivový olej, sůl a lahůdkové droždí, protřepete a necháte odležet v lednici přes noc
  • namáčení - namočte ořechy přes noc do vody, budou chutnat čerstvě a budou jemnější
  • pražení - 5 až 10 minut pečte v troubě, dokud para nezezlátnou, získají intenzivnější chuť
 
Para ořechy získaly svůj název podle přístavu Pará v Brazílii, odkud se vyvážely do Evropy. Rostou na stromu, který se jmenuje juvie ztepilá. Jedná se pouze o divoce rostoucí strom, jelikož se ho nepodařilo domestikovat. Jeho plody jsou tobolky. Domorodí sběrači je sbírají a vyloupou z nich až 22 semen na jednu tobolku. Kromě potravinářství se někdy plody využívají na výkrm kaprů.
 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: