Přepuštěné máslo GHÍ 400g Hradecké delikatesy
Kód: 7537Detailní popis produktu
Složení: 99,3% mléčný tuk, max. 0,5% voda
Použití: Ghí používáme stejně jako ostatní tuky ke smažení, pečení, vaření, dušení, zjemnění pokrmů, do polévek, omáček, pomazánek a sladkých moučníků. Když ztuhne, dá se mazat i na pečivo.
Od klasického másla se liší svým složením – je to téměř 100 % tuk na rozdíl od klasického másla, které obsahuje tuku jen cca 82 % a navíc vodu, syrovátku či laktózu.
Kouřový bod másla je nižší, max. do 150 °C , proto není vhodné na větší tepelné úpravy – snadno se přepaluje. Naopak ghí se velmi hodí na smažení a pečení i při vyšších teplotách, jeho kouřový bod je 250 °C .
Upozornění: k výrobě bylo použito máslo vyrobené z kravské mléka, jedná se tedy o mléčný tuk s nízkým obsahem laktózy. Osoby alergické na laktózu a mléko by se ale měli před konzumací poradit se svým lékařem.
Země původu: Česká republika
Obsah balení: 400 g
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.