Švestky sušené 150g Natural

Kód: 7159
31 Kč 26,96 Kč bez DPH
Skladem, odesíláme obratem

Sušené švestky mají příznivý obsah provitamínu A, vitamín B1, B2, P. Velmi cenný je jejich obsah minerálů jako draslík, fosfor, vápník, hořčík a železo. Sušené švestky a jejich účinky neutralizují účinek volných radikálů, posilují cévní stěny, pomáhají odvádět toxiny a pročišťují játra pomahají při trávení a zácpě. Tím pomáhají při udržování zdravých střev.

Složení: sušené švestky, konzervanty - sorban draselný, oxid siřičitý

Nutriční údaje na 100 g:

  • Energetická hodnota: 1006 kJ / 240 kcal
  • Tuky: 0,36 g, z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
  • Sacharidy: 53,44 g, z toho cukry 0 g
  • Bílkoviny: 2,18 g
  • Sůl: 0,002 g

Detailní informace

Detailní popis produktu

Využití:
  • pochoutka - samotné chutnají sušené švestky výborně, můžete s nimi zahnat mlsnou
  • sladké pečení - nebojte se do koláčů přidat sušené ovoce, pokud zrovna nemáte čerstvé, jen je třeba recept přizpůsobit, jelikož je sušené ovoce výrazně sladší než čerstvé
  • snídaně - švestky jsou chutné jako přídavek do vaší kaše nebo do domácího müsli
  • cukroví - švestky můžete obalit v marcipánu nebo čokoládě, také je můžete rozmixovat třeba s ořechy, semínky a karobem a obalit směs v kokosu
  • omáčka - švestky uvařte ve vodě a poté nakrájejte na drobné kousky, následně si připravte světlou jíšku a zalijte ji vývarem ze švestek, povařte a přidejte švestky, nakrájené mandle, citrónovou šťávu, sůl, skořici a trochu ještě provaříme, hodí se ke slaným pokrmům
 
Sušení ovoce přispívá výrazně k jeho trvanlivosti a lze ho využít jako alternativu mimo sezónu čerstvého ovoce. Pro lepší chuť můžete švestky na půl hodiny před použitím namočit do teplé vody.
 
Strom, který plodí švestky, se nazývá slivoň švestka nebo taky švestka domácí. V Čechách se jí říká slíva, na Moravě trnka. Ve střední Evropě se vyskytuje od 5.st., ale původně pochází z Kavkazu. Pecky švestek byly dokonce nalezeny ve vykopávkách z doby Římské říše.
 
Jedná se o peckovici a daří se jí v mírném podnebí. Její plody mají výraznou aromatickou vůni. Pěstuje se po celé ČR a často v okolí sadů zplaňuje. Dřevo se příliš nevyužívá, zatímco ovoce se hojně používá v potravinářství. Ze švestek se vyrábějí povidla, ovocné knedlíky a z přezrálých plodů se kvasí známá slivovice.
 
 
 
Hmotnost: 150g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz